lauantai 12. huhtikuuta 2014

12.4.2014/ Todellinen kauneus!

Elena laittoi mielenkiintoisen mainosvideon meille josta kumpusi heti ajatuksia. Kyseessä on alla oleva Doven mainosvideo "kauneuslaastareista" jotka saisivat naiset tuntemaan olonsa kauniimmilta. Oli tuo video hyvin näytelty tai ei, joka tapauksessa se herätti tunteita ja todellisia ajatuksia kuten sen varmasti kuuluukin.

Naisethan tunnetusti (kuten tämänkin tanssiryhmän tytöt) miettivät aina ulkonäkönsä virheitä ja arvostelevat itseään kovin sanoin. Varmasti vielä kovemmin mitä naiset MUITA naisia arvostelevat. That is a lot. Mutta oikeastihan se hyvä itsetunto lähtee itsestä. Kuulostaa todella helpolta ja kliseiseltä mutta niin se on. Olen tavannut elämäni aikana myös niitä naisia jotka ovat aivan tavallisen näköisiä, eivät minkään mittapuun mukaisia vaan tavallisia ihania naisia jotka ovat olleet sinut itsensä kanssa ja itsevarmoja. Se kaunistaa naista välittömästi. Kaikki tahtoisivat kävellä yhtä itsevarmasti kuin Beyonce tai Jennifer Lopez mutta se itsensä-hyvin-kantaminen ei tarvitse kalliita Loubotins-korkkareita, hiuspidennyksiä tai tiettyä kroppaa. Se kaikki lähtee pääkopan sisältä.

Tämän tanssiryhmän tytöt ovat olleet täysin eri ihmisiä ennen tätä tanssiryhmää. He eivät ole kaikki olleet kovinkaan itsevarmoja vaan kaikki tämä mitä lavalla on nähtävissä on tullut pikkuhiljaa ja sitä on ollut upeaa katsoa vierestä. Tottakai nyt kun haemme tanssiryhmään uusia tanssijoita, edellytämme tiettyä itsevarmuutta jo nyt. Meillähän ei ole enää puolta vuotta aikaa harjoitella koreografioita ja esiintymistä ennen kun nousemme lavalle seuraavan kerran tai mahdollisuutta suurempiin itsetuntokursseihin. Mutta se matka jonka tytöt ovat käyneet vuoden 2011 koe-esiintymisistä tähän päivään on huima. Myös myöhemmin mukaan tulleet ovat tehneet vieläkin nopeamman ja vaikuttavamman matkan itsetuntonsa kanssa. Se ei ole lähtenyt siitä, että tanssitreenimme kuluisivat niin, että kehumme toisiamme maasta taivaisiin tai että keikan jälkeen kuulisimme ainoastaan kehuja itsestämme. Ei. Se on lähtenyt tytöistä itsestään. He ovat kokeneet onnistumisia lavalla ja kuvissa ja näin heidän itsetuntonsa on kohonnut aivan kuin itsestään.

Heillä, kuten useimmilla muillakin naisilla olisi vielä paljon työtä siihen että voisi sanoa että on HYVÄ itsetunto, mutta olen silti ylpeä tytöistä. Itsetunnon rakentaminen ei ole helppoa (varsinkin jos takanaan on esimerkiksi koulukiusaamista yms.) ja maailma helposti tuottaa ennakkokäsityksiä millainen naisen tulisi olla. Millainen miehen tulisi olla. Millaiselta tulisi näyttää.

Kuitenkin valitettava totuus on, että ei ole mahdollista näyttää juuri samalta kun joku toinen. Voi vain olla tyytyväinen siihen minkälainen olet ja sinun ominaisuuksiisi. Suomen kaltaisessa maassa helposti ammutaan alas ihmiset jotka ovat itsetietoisia tai itsevarmoja. On kuitenkin eri asia olla itsevarma kun ylimielinen. Se kannattaa muistaa.



0 kommenttia: