tiistai 26. maaliskuuta 2013

26.3.2013 Täydellisen photogeeninen?

Olen kuullut sanottavan esimerkiksi itsestäni että "onnistut aina kuvissa". Tytöt katsovat toisiaan kadehtien ja katsovat lehtien "täydellisiä" kaunottaria. Kukapa mies ei haluaisi olla Zac Efron tai David Beckham ja kukapa nainen ei tahtoisi olla Christina Aguilera tai Eva Longoria? No, kaikki tälläinen "täydellinen" ja "virheetön" on kuitenkin pelkkää puppua. Itse voin ainakin ihan surutta väittää että EN onnistu aina kuvissa vaikka suurimassa osassa olenkin samannäköinen. Johtuen ehkä siitä että koen onnistuvani kuvissa vain tietyillä ilmeillä tai kasvojen tietyllä puolella. Supertähtien onnistumisen kuvissa takaa tottakai hyvä kuvaaja, loistomeikkaaja ja kokeneesti poseeraaminen. Se tosiaan vaatii treenausta ja sitä, että tiedostaa itse hyvät ja huonot puolensa. Mutta ei unohdeta sitä mitä monet eivät edes ajattele. Photoshop ja sen loputtomat mahdollisuudet.


Ylläolevassa kuvassa on havaannollistettuna Ninny, jonka vasemman puoleinen muokkaamaton kuva ei juuri parantelua vaatisikaan ja oikealla muokattu versio jossa vain "pienillä paranteluilla" on saatu kurvikas, mutta hyvin urheilullisen ja liioitellun näköinen kroppa. Tälläisiä näkee usein lehtien kansikuvissa. Kaikki rypyt ja finnit hävitetty, kropan muodot parhaimmillaan täysin uudeksi muotoiltu, meikistä tehty virheetön ja oikealla näyttää siltä että Ninny on kasvanutkin usean sentin (puhumattakaan rinnanympäryksestä). Mutta onko tälläistä kroppaa olemassakaan? Monen tytön mielestä unelmakroppa, mutta mielestäni menee jo liian laihaksi ja feikiksi. Todellisuudessahan Ninnyä ei tarvitse pienentää kuviin, päinvastoin! Järkyttävää on, että saa kuulla useampaan kertaan eri tytöiltä että he haluaisivat pitkät ja hoikat jalat ja näyttävät kuvaa tytöstä jonka jalkojen väliin mahtuisi kasvamaan puu! Muutamaan kertaan olen joutunut herättelemään meidänkin ryhmän tyttöjä pois tästä typerästä kauneusihanteesta.

Tottakai promokuviamme photoshopataan, tottakai jokainen haluaa näyttää edustavalta kuvissa joita tulee näkemään jatkossa monessa paikassa. Finnit häivytetään, hiustenväri siloitetaan täydelliseksi, meikit korjataan ja kuvan värejä ja varjoja säädetään edustaviksi. Mutta emme kaiverra kroppiamme jäätävän hoikiksi ja kasvojamme luonnottoman näköisiksi, olisipa sekin noloa kuinka ihmiset pettyisivät siihen miltä näytämme livenä.

Tämä laihuus kauneusihanteena on täydellisen typerää, sillä se menee jo siihen että luut törröttävät ja ihminen näyttää luonnottomalta. Meidänkin ryhmässä puolet on lähinnä lihotuskuurilla. Itse kannustan tyttöjä enemmän olemaan urheilullisia ja vähemmän hakemaan ylilaihoja kauneusihanteita ja varsinkaan toteuttamaan niitä. Tanssijana kun lihaksisto on paljon tärkeämpää kun laiha varsi ja on paljon hienompaa nähdä lihaksikkaat urheilulliset jalat tömistämässä kun tikkumaisen kevyet jalat. Myönnän, onhan tanssiporukkamme hyvin photogeenisiä ja tytöthän ovat kuvankauniita hyväkroppaisia naisia ja jokainen eri tavalla täydentäen kauniisti toisiaan. Mutta silti jokainen tytöistä muuttaisi asioita itsessään ja esiintyjä joka on paljon kuvissa ja esillä, tottakai katsoo itseään suurennuslasin kera. Yritän kannustaa tyttöjä pois siitä itsekriittisyydestä joka tuntuu olevan naisten perusvaiva. 

Eikä naistenkaan ainoastaan, tottakai katson kroppani epäkohtia ja toivoisin muutoksia niihin. Olen kuitenkin eri vaiheiden kautta päässyt pahimpien yli ja oppinut hyväksymään itseni sellaisena kun olen. Tottakai treenaan ja pidän itsestäni huolta, mutta rakastan myös ruokaa yli kaiken enkä ole valmis pihistämään siitä. On hienoa nähdä kun tytöt oppivat tuntemaan parhaat puolensa ja kokevat onnistumisia ja saavat itsevarmuutta, mutta pitää muistaa myös että kaikki ovat vain ihmisiä ja jokaisesta saa huonoja kuvia. Onneksi tytöt eivät ole ihan pahimmasta päästä. Suurin osa tallustaa treeneihin ilman tai lähes ilman meikkiä eivätkä mieti näitä asioita joka sekunti. Mutta tottakai nämä asiat ovat mielessä jos olet parhaimmillaan satojen ihmisten edessä kuvattavana ja treeneissä isojen peilien edessä.

 Silti muistettakoon, että esiintymislookkimme ei ole se sama jolla nousemme ylös sängystä. Kaikki se teatraalinen show-olemus vaatii tuntikausien meikkisessiot, hiusten laittamisen hiuslisäkkeineen joita uppoaa tyttöjen päähän satoja grammoja ja tottakai harkiten mietityt vaatteet.
 Ja eipä meistä tosiaan kaikki kuvat ole täysin onnistuneita. Esiintymiskuvistakin yleensä suurin osa on epäedustavia tai huonolla hetkellä otettuja.

Yleensä esiintymistä tai kuvauksia varten kuitenkin valmistaudumme 3-5 tuntia hiusten, meikkien ja muun ulkoisen olemuksen viimeistelemisellä. Itse käyn usein solariumissa ja laitan hiukseni kotona jo etukäteen, sillä tyttöjä valmistaessa yllättäen kuluu suurin aika. ONNEKSI tyttöjä ei ole enempää!


Painitko itse ulkonäköongelmien kanssa?

5 kommenttia:

  1. täytyy kyllä sanoa et on teidä ryhmä kyl ihan sika upeen näkönen, meikill tai ilman mut ihana postaus. pistää miettimää ;>

    VastaaPoista
  2. ootte muutenki niin täydellisiä : )! ei toi photoshop mitää, ootte hottei kaikki :) !

    VastaaPoista
  3. Sul Ari on vaan hyvät geenit! :)

    VastaaPoista
  4. Ihana postaus! ^^ Mä oon niin laiska ulkonäön suhteen, oon vaan silleen whatever :'D Nii ei sit oo ongelmiakaan. XD Tosin kropan kans on aina, että vaikka kaikki muut sanoo hoikaks niin ei kyllä itestä siltä tunnu! T.T

    VastaaPoista
  5. Oon kyllä samanlainen ku teidän tytöt. Ei se peilikuva vaan miellytä ja paljon hoikempi pitäis olla.. Te ootte upeita ja tää teksti oli tosi ihana ♥

    VastaaPoista