keskiviikko 5. helmikuuta 2014

4.2.2014/ Aiheena hiuspidennykset

Käsitellään seuraavaksi hiuspidennyksiä, sillä niistä kysellään paljon meiltä kun meistä suurin osa on hiusalalla ja meillä on kokemusta aiheesta. Lisäksi olemme olleet onnekkaita ja saaneet yhteistyökumppaniksemme kaksi yritystä jotka myyvät ja maahantuovat hiuspidennyksiä. Toinen yrityksistä on kuluttajillekin hiuspidennyksiä myyvä Ruotsalainen Delightful Hair ja toinen Suomalainen loistobrändi BPhair joka on pienessä ajassa löytänyt tiensä monien Suomen ykkösnimien luottopidennysmerkiksi. Brändi on puhtaasti kampaajille tarkoitettu joten jos tahdot saada päähäsi tätä huippuluokkaista pidennystä, sinun täytyy osata pyytää BPhair pidennyksiä kampaajaltasi joka tilaa ne sinulle. BPhair on ollut laadukkainta pidennystä jota olemme tähän mennessä kokeilleet. Ja trust us, me olemme kokeilleet pidennyksiä aina Aasiasta tilattuina Suomalaisiin luotettuihin kampaamobrändeihin saakka.

(Kuvassa Hennyn BPhair pidennykset)
Meille BPhair:n kanssa yhteistyön tekeminen on kunnia, emmekä suinkaan ole ostettu mielipide tässä asiassa emmekä saa paketillista ilmaisia pidennyksiä aina kun kehumme heitä. Delightful Hair on taas kuluttajille myydyistä pidennyksistä yksi parhaimmista ja esimerkiksi keikkakäytössä toiminut erittäin hyvin.

Pidennyksiä silti vieroksuvat monet. Toki ne ovat yleistyneet ja niin monet ovat innostuneet kokeilemaan ja lopulta käyttämään pidennyksiä koska ne ovat enemmän kuluttajille saatavilla. Kun taas aikaisemmin ne olivat kallista ja harvinaista lystiä lähinnä filmitähdille. Ja kaikki me tiedämme jonkun tai olemme nähneet jonkun, jolla hiuspidennykset eivät ole olleet niitä kaikista huolletuimpia tai hiukset on itse hankittu netistä ja ne ovat pahimmillaan eri sävyä, ne näkyvät liian helposti omien seasta tai niitä on liian vähän. Tämä on ehkä yleisin. "Koko päähän" myytäviä klipsipidennyspaketteja myydään jopa niin pienellä määrällä kun 70g joka ei riitä edes ohuthiuksisimmallekkaan ja joskus myös se suositeltu 100g on aivan liian vähän. Useammin se on liian vähän kun juuri sopivasti. Ja olemme myös kaikki nähneet Britneyn ja hänen auttamattoman nolot hiuspidennyskokeilut ja sekoilut. Olen SUURI Britney-fani, mutta valitettavasti useammin hiuspidennykset ovat olleet esillä hänen kohdalla ikävällä tavalla kun että ne olisivat olleet ihailun aihe. Samalla tavalla kun Johanna Tukiaisen pidennykset. Hiuksethan ovat mielettömän pitkät ja kauniit kun ne on KAMPAAMOSSA LAITETTU, mutta jostakin syystä hetken päästä ne eivät ole olleet yhtä hyvässä kunnossa. Ylhäällä esimerkkejä muutamista Britneyn hiushudeista.

Onhan niitä ollut myös Britneyn kohdalla viime vuosinakin. Tumman tyven välistä näkyy lähikuvasta nolosti jätetty pidennyksen raja joka olisi voitu photoshopata pois pienellä vaivalla.

Toki jokaisella meistä on huonoja pidennyspäiviä mutta moni pidennyksiä kaihtava pelkää juuri näitä päiviä. Kuitenkin pidennykset ovat niin tavallisia nykyään että senkin takia kaduilla näkee välillä mitä sattuu. Tässä hieman parempaa pidennyskuvaa minkälaista jälkeä pidennyksillä voi tehdä. Tässä vaiheessa Hennyn pidennyksiä ei oltu leikattu muotoonsa vaan hiusnauhat olivat ommeltu sellaisenaan päähän. 50 cm hiuspidennys kuitenkin näyttää erittäin luonnolliselta vaikka omat hiukset ovat hyvin kerrostetut ja pisimmillään tuohon aikaan hieman yli olkapäiden takaa.

Ihmiset pelkäävät myös raidoitettuja pidennyksiä tai monen eri sävyn yhdistelyä hiuksissa, mutta uskokaa tai älkää - monesti se on juuri se oikea tapa saada luonnollinen lopputulos. Ninnyllä oli polkkapituinen vaalea hieman raidoitetun näköinen tukka ja laitoimme klipsipidennyksiä muutamassa eri sävyssä mukaan ja kaikki sävyt yhdessä muodostivat hyvän lopputuloksen. Esimerkiksi vaaleat hiukset joissa on eri sävyjä ja niihin tilataan yksiväriset vaaleimmat pidennykset on usein lähes varma keino epäonnistua. Ja suhteellisen yleistä. Vaaleimmat sävyt ovat kaikista vaikeimpia. Jos hiustenpidennyksien värin valinta tuottaa hankaluuksia, käänny kampaajan puoleen ja pyydä ammattilaisen apua. Todennäköisesti maksaa vähemmän kun tilata turhaan väärän väriset pidennykset jotka huomaat mahdollisesti vasta käytössä olevan sävyltään väärät.

Myös pidennysten tekniikka mietityttää ihmisiä. Mikä olisi se sopiva tekniikka jos ei tahdo tilapäisiä pidennyksiä. Tai entäpä jos haluaa muttei klipsikiinnityksellä? Vaihtoehtoja on pilvin pimein, tässä muutamia selitettyinä. Pysyvien hiuspidennysten kanssa kannattaa keskustella kampaajan kanssa joka osaa arvioida mikä olisi sinulle paras pidennysmenetelmä.

"Flip on"-pidennys
Jokin aikaa sitten Suomeenkin rantautunut tilapäinen pidennystaktiikka jossa klipsipidennysten sijaan ei käytetä mitään hiuksia vahingoittavaa kiinnitystapaa.  Hiusnauhaan on kiinnitetty siimanpätkä niin, että kokonaisuus on kuin panta jonka laitat päähäsi. Hiusnauha tulee siihen mihin pidennykset kuuluvat ja siimanpätkä ohimoilta eteen hiustesi päälle. Nostelet kammalla omia hiuksia hiusnauhan ja siiman päälle ja sinulla on huomaamaton pidennys. Tämä kuva saattaa kertoa paremmin.

Sinettipidennys
Pysyvä pidennystapa jolla kolvilla sulatetaan sinetti kiinni hiukseen. Yleensä sinetti on keratiinia ja se lähtee hiuksista poiston yhteydessä "murtamalla" sinetti pihdeillä. Muutaman kerran poistoa kokeilleena en suosittele sinettejä kun paksuille hiuksille. Mutta sekin on vain mielipide, olen nähnyt onnistuneita sinettipidennyksiä jotka toimivat ja olen nähnyt oikein asennettuja pidennyksiä jotka ovat katkaisseet oman hiuksen juurineen. En suosittelisi ainakaan todella vaalennetuille tai helposti katkeaville hiuksille. Hiusten laittaminen vie 1,5-6 tuntia riippuen kampaajastasi ja sinettien määrästä. Sinetit ovat hyvin pieniä ja riippuen kuinka moneen osaan yksi sinetti laitetaan, osioita voi mennä päähän satoja. Sinetit ovat myös kertakäyttöisiä.


Teippipidennys
Pysyvä pidennystapa jossa kaksi ohutta leveää pidennysosiota kiinnitetään hiuksiin kaksipuoleisen pidennysteipin avulla toisiinsa jättäen omaa hiustasi olevan osion niiden väliin. Pidennyksen tekemiseen menee 1-2 tuntia kampaajasta ja osioiden koosta riippuen ja osioita voi käyttää uudelleen vain vaihtamalla teipin niin monta kertaa kun hius pysyy hyvässä kunnossa. Pidennys sopii myös ohuelle hiukselle sen huomaamattomien osioiden ansiosta, mutta liian liukkaissa hiuksissa teippipidennys ei välttämättä pysy. Myös hyvin huonokuntoisessa hiuksessa pidennys voi katkaista myös oman hiuksen, mutta paljon käsiteltyyn heikkoon hiukseen ei suositella pysyviä pidennyksiä. Teipeissä on myös eroa, joten kannattaa olla valmis maksamaan enemmän paremmasta laadusta.


Microring-Pidennys
Ulkonäöllisesti sinetteihin verrattava pysyvä pidennysmenetelmä, jossa kuitenkaan ei käytetä liimaa, teippiä eikä kuumennusta. Pidennysosio yksinkertaisesti selitettynä kiristetään ring:n avulla kiinni omaan hiusosioosi, pidemmän selvityksen asiasta löydät täältä. Pidennys on samassa suhteessa työläs kun sinettien tekeminen ja vie aikaa reilusti. Pidennyksen pysyvyys on yksilöllistä ja tiedän ihmisiä joille menetelmä on sopinut mutta kuullut myös paljon sitä, että pidennykset ovat liukuneet pois tai menetelmä ei ole soveltunut Suomalaiseen ohueeseen hiukseen ja pidennys ei asetu yhtä kauniisti kun kaksi edeltämainittua. Tarpeeksi kokemusta itselläni mielestäni näistä ei ole, joten en varsinaisia suositteluja tai arvostelua toiseenkaan suuntaan voi näistä antaa vielä. Samankaltaisia solmu ja kiristyspidennystekniikoita on myös muita.

Kylmäkeratiinipidennys
Ulkonäöllisesti voisi pitää sinettipidennyksen ja teippipidennyksen välimuotona, mutta kiinnikekohdan koon voi määrittää itse ja kiinnikekohta on teippipidennystäkin huomaamattomampi oikein tehtynä. Hiuspidennys kiinnitetään hiuksiin nestemäisellä keratiinilla nimensä mukaisesti ilman lämpöä. Kylmäkeratiinipidennys on muihin pidennyksiin nähden myös siitä hyvä, että osioita voi laittaa hyvinkin päälle sillä kiinnityskohta on erittäin huomamaton. Pidennys on tosin korkeaksi hinnoiteltu niin hiusmateriaalin kun työnsäkin puolesta, niitä ei tehdä Suomessa vielä kovin monessa kampaamossa ja hiusta ei voida käyttää uudelleen.



Ompelu/lettipidennys
Yksi klassisimmista hiuspidennystyyleistä jota tehdään yleisimmin edelleen esimerkiksi afrohiukseen. Pienemmässä mittakaavassa niitä tehdään silti edelleen myös kampaamoissa ja työvälineet ovat niinkin yksinkertaiset hiuspidennysnauhan lisäksi kun neula, lanka, sakset ja pienet kuminauhat (silikoniset minikuminauhat toimivat hyvin sillä ne eivät haurastu). Menetelmässä tehdään hiuspohjaan useampi rivi ohuita ranskanlettejä johon ommellaan lopuksi hiusnauhaa. Menetelmä on myös edullinen, sillä hiusnauhat ovat suhteellisen edullisia ja työvälineetkään eivät maksa paljoa. Hiuspidennys on luonnollinen ja monelle suhteellisen hyvä vaihtoehto, mutta ei kuitenkaan todella ohueeseen hiukseen tai erittäin luonnonkiharaan sillä se takkuuntuu herkästi. Takkuuntuminen on muutoinkin pieni ongelma, sillä leveiden osioiden vuoksi pidennys saattaa sopimattoman hiuslaadun, liian pitkälle uloskasvaneen pidennyksen tai huolimattoman hoidon vuoksi takkuuntua tyvestä. Siksi harjaaminen on ensisijaisen tärkeää ja hyvät hoitotuotteet varsinkin tässä pidennyksessä. Muutoin pidennys on varsin hyvä vaihtoehto. Ryhmästämme Ninnyllä, Hennyllä, Emilialla ja Julialla on ollut tälläiset pidennykset. Tässä tarkempaa postausta tekovaiheista.

Pakko myös sanoa, että on ensisijaisen tärkeää että ei teetä itselleen hiuspidennyksiä ellei pidä hyvää huolta pidennyksistä. En suosittele pysyviä pidennyksiä ihmisille jotka ovat laiskoja hoitamaan hiuksistaan eivätkä ole valmiita panostamaan hoitotuotteisiin. Olen nähnyt ihmisiä jotka ovat kokeneet sen karvaimman kautta, eivätkä siltikään ehkä ymmärrä olevansa vääränlaisia ihmisiä hiuspidennyksille vaan syyttävät sokeasti kampaajaa tai hiuslaatua. JOKAISEN hiuslaadun saa millä tahansa pidennystekniikalla tuhottua jos hoitoa ei tee oikein ja jaksa harjata ja hoidattaa pidennyksiään.

No mutta se siitä saarnasta ;)

Palatakseni yhteistyöasioihin näistä pidennysten hoidosta vielä jatkaen, saimme kokeiluumme aikaisemmin Orofluidon ihania tuotteita ja ne todellakin toimivat! Henny on erittäin kokenut hiuspidennysten osalta ja kokeillut useita kalliita kampaamotuotteita. Orofluidon hoitotuotteet ja varsinkin hoitomaski ovat Hennyn mukaan täyttä kultaa, todella loistavaa ja tekee hiuksista ja pidennyksistä erittäin pehmeät.

Siksi olemmekin erittäin tyytyväisiä saadessamme Jennica Beauty:n yhteistyökumppaniksemme. Yritys on REVLON Professional ja Orofluido brändien maahantuoja ja tulemmekin tutustumaan tuotteisiin vielä enemmän tulevaisuudessa. Lisäksi yhteistyömme lähtee käyntiin upean tapahtuman myötä josta kerromme lisää pian, kun julkaisemme tulevia tapahtumia!


Millaisia kokemuksia tai ajatuksia hiuspidennyksistä?

1 kommentti: