keskiviikko 12. helmikuuta 2014

12.2.2014/ Oman elämänsä kampasimpukka


 Otsikko ei kerro tästä postauksesta juuri mitään, mutta sainhan kiinnitettyä huomionne ;)

Julkisuus on mielenkiintoista. En itse miellä ryhmäämme julkkis-tasoiseksi tanssiporukaksi mutta puhunkin lähinnä kokemusteni varjolla ja peilaten hieman julkkiksia. Julkisuudella kun on puolensa ja puolensa. On mielestäni tavoittelemisen arvoista ettei kukaan tytöistämme seurustele kenenkään seurapiirijulkkismiehen kanssa tai ettei kukaan meistä ole ollut BB-talossa. Kukaan meistä ei ole ottanut silikoneja ja myynyt alastonkuviaan HYMY-lehdelle eikä suunnitelmissa ole pyrkiä turhalla julkisuudella pinnalle. Olemme myös tanssiryhmä joka ei nojaa keulahahmoihin jotka löytyvät lehtien palstoilta joka viikko. Totta, se saattaisi tuoda keikkoja vuositasolla enemmän mutta toisaalta jossakin vaiheessa huomio siirtyisi tanssista pois ja julkisuudesta tulisi vain suorastaan negatiivista. Olisit lehtien palstoilla, halusivat ihmiset tai eivät ja oikeastaan kukaan ei pitäisi sinua hyvänä tanssijana, olisit vain julkkis. Ei kiitos. Panostamme mielummin siihen, että meitä ihailtaisiin tanssitaitojemme takia, tai vaikka mielummin ulkonäöllisistä syistä.
 Julkisuus on tosin välttämätöntä pienissä määrin jotta joku osaa kysellä keikoille. Kun lähtee nollasta liikkeelle ja luo uraa tanssiryhmässä pikkuhiljaa ilman suurempia mediamyllytyksiä, on alussa yllättävääkin kuinka keikkatilaajat löytävät ryhmän ja tarjoavat keikkaa. Onneksi niin on käynyt.  Jos joku tytöistämme olisi viikottain lehdissä kertomassa ex-miehistään tai tissikuvissa, emme ehkä osaisi arvostaa sitäkään. Olettaisimme vain että tottakai niitä keikkoja tulee ja ihmiset tietävät. Tuntemattomana ryhmänä joudut ansaitsemaan arvostuksen. Olemme myös jostakin syystä ensimmäisten joukossa Googlen hakutuloksissa hakusanalla "tanssiryhmä", ihmiset siis tosiaan myös käyvät sivuillamme.

Olemmehan me mediassa hieman näkyneet, mutta jokainen lehtijuttu jota meistä on tehty on ne sitten julkaistu tai ei, ne ovat käsitelleet tanssiryhmäämme. Lähitulevaisuudessa tulossa on myös lisää lehtijuttuja mutta niiden tarkoitus on promota tanssiryhmäämme ihmisille. Julkisuus on kuitenkin asia joka saattaa lähteä käsistä ja se pitää tiedostaa. Taannoin julkisuudessa hetken aikaa huomiota saanut nuori nainen oli täysin järkyttynyt otsikoista ja lehtijutun saamasta huomiosta, vaikka oli itse antanut haastattelun lehdelle kommentoidakseen asiaa ja halunnut huomiota asialleen videon ja facebook-kirjoitusten muodossa. Julkisuus ei katoa sitä ruokkimalla ja lähtiessään huutelemaan asioita tulee aina tiedostaa ettei sen hallinta ole omissa käsissäsi. Varsinkin tässä kohtaa kun tytöllä oli tuhansia seuraajia sosiaalisessa mediassa. On vain suorastaan pelkkää tyhmyyttä ja lapsellisuutta ajatella että otsikot katoavat kun otat yhteyttä lehteen ja kerrot "oman versiosi". Hah! Ja harva se päivä joku ihmettelee kuvien leviämistä internetin ihmeellisessä maailmassa. Kun pääsee tiettyyn tasoon siinä että sinua seurataan, (kuvathan voivat levitä vaikkei sinua moni seuraisikaan) on vaarana tälläiset asiat. Bloggarit ja vastaavat ovat siitä inhottavassa asemassa että he ovat kuitenkin aivan tavallisia ihmisiä vailla mitään media-kasvatusta mitä esimerkiksi artistit saavat levy-yhtiöiden puolesta. He eivät siis ehkä tajua mihin ovat ryhtymässä kun blogi ehkä lähteekin nousukiitoon. 

Tanssiryhmämme ei välttämättä tule koskaan olemaan maanlaajuinen suuri "juttu", mutta jos sellainen vahinko koskaan tapahtuu - meidän tulee olla siihen valmiita jollakin tasolla. Suomen kokoisessa maassa tuskin niin tapahtuu ja se on täysin ok, mutta kaikkeen pitää varautua. Siksi välillä huvittaa nämä mainitsemani nuoren naisen tyyliset ihmiset jotka ovat saaneet huomiota runsaasti ja tuhannet ihmiset seuraavat aktiivisesti ja silti eivät ole varautuneita julkisuuteen tai osaa käsitellä asiaa.

 On edelleen hauskaa nähdä joku meistä lehdessä tai jossakin nettisivuilla. Tai löytää video tai kuvia joita joku on ottanut keikoiltamme. On myös tapahtunut aikaisemmin asioita jotka ovat saaneet meidät valppaiksi sille, että vaikka emme siitä tiedä - moni ihminen seuraa meitä. Vaikka emme ole kuin tanssiryhmä pääkaupunkiseudulta. Joku on saattanut istua kampaajan penkkiin ja tunnistaa että sehän on tanssiryhmän jäsen siinä tekemässä hiuksia, Ninny on tunnistettu pikkukaupungin R-kioskilla ja joskus on tullut suoraa palautetta (onneksi positiivista) suoraan ohimennen kadulla viime keikasta. Hämmentäviä mutta hauskoja hetkiä.

 (Kuva: Satu Vanhala)

 Olen myös nähnyt julkkis-tanssiryhmien tanssijoita ja osalla on valitettavan selvästi kihahtanut julkisuus hattuun. Ala varmasti vaatii itsetietoisuutta ja tiettyä itserakkautta hyvällä tavalla jotta pystyt katsomaan kuviasi päivästä toiseen mutta olisi hyvä jos julkisuudesta huolimatta pysyisi aitona ja mukavana ihmisenä. Xtreme Car Show:ssa esiinnyimme hieman Nicekone-tanssiryhmän jälkeen ja osa heidän ryhmästään jäi katsomaan meidän esiintymisemme alun ja jopa kuvasi ipadilla sitä, (Harmittavaa että itse emme päässeet katsomaan heidän esiintymistään) kuten mekin Dazzling Ladiesien keikalla. Emme tiedä tarkemmin heidän mielipidettään show:stamme, mutta on kunnioitettava ele arvostaa ryhmämme työtä ja jäädä kannustamaan yleisöön. 

Mielenkiinnosta muita tanssiryhmiä kohtaan aina mielellämme katselemme myös välillä kollegoidemme esiintymisiä. Tänäänkin treenasimme viereisessä tilassa eräänkin tanssiryhmän kanssa jotka ovat mukavia ja jalat maassa vaikka ovatkin erittäin taitavia ja menestyneet kilpailuissa hyvin. On aina opettavaista tulla ulos siitä omasta kuplastaan ja keskustella tanssijoiden kanssa ja katsella heidän työskentelyään. Koskaan kun ei ole tarpeeksi hyvä ja aina voi oppia uutta.

Nyt tanssiryhmäämme palatakseni, tulossa on siis näillä näkymin loistava keikkavuosi. Keikkoja on sovittu jo kesään saakka ja keikkoja ollaan varmistelemassa vielä lisää. Pian julkaisemme päivät listan muodossa. Tarkoitus on siis kiertää Suomea ja promota ryhmäämme, minkäs muun kuin tanssin avulla ;) Toivottavasti näemme pian keikoilla!



1 kommentti:

  1. VIHDOIN OKEESTI VIISAS TANSSIRYHMÄ! :) jatkakaa samalla lailla

    VastaaPoista