tiistai 30. heinäkuuta 2013

30.7 Kotkan meripäivät!

Tässä nyt kattavaa raporttia Kotkan meripäiviltä, jossa olimme esiintymässä sekä edustamassa paraatissa. Matkamme lähti aikaisin aamulla kun lähdimme ajamaan Kotkan suuntaan. Pilvistä ei ollut puhettakaan vaan aurinko paistoi kirkkaasti koko päivän ja se lisäsi mahtavaa keikkafiilistä. Muutaman huoltoasemalla pysähtymisen jälkeen olimmekin jo etsimässä autopaikkaa tapahtuma-alueelta. Meitä vastassa oli ihana yhteyshenkilömme jonka kanssa olimme viestitelleet jo hyvissä ajoin ennen Kotkaa yksityiskohdista. Loppujen lopuksi bäkkärillä odotti parempi tilanne kun odotimmekaan! Backstage teltta oli käytössä suureksi onneksemme koko päivän ajan meillä, joten saimme hyvin valmistautua meikkien ja hiusten kanssa kohti päivän show:ta. Lisäksi bäkkärillä oli paljon virvokkeita joten nälkä tai janokuolemakaan ei uhannut vaikka kuuma päivä olikin tiedossa. 

 Meille myös järkättiin sähköt valmistautumistamme varten ja muutama kokovartalopeili. Kaiken kaikkiaan aamu sujui iltapäivään saakka hyvin leppoisasti hiustenlaiton ja meikkauksen muodossa ja tytöt ehtivät myös hieman lämmitellä bäkkärillä ennen esiintymistämme. Tytöistä räpsittiin jo bäkkärialueella runsaasti kuvia ja kuulimmekin myöhemmin että kyseessä oli Juha Metso, Kotkalainen kuuluisa ammattikuvaaja joka olikin heittänyt Hennylle "kyllä tommoista kroppaa kelpaakin esitellä". Tytöt päätyivät esiintymisasujen kanssa minimoimaan vaatteidenvaihdot lavalla ja olihan jo valmiiksi matkassamme muutoksia, sillä Ninny jäi pois keikkamatkalta viime tingassa. Päivää ennen viimeisiä treenejämme, Ninnyn polvi meni lukkoon ja hän tömähti maahan huutaen kivusta juuri kesken liikkeen. Vielä puolen tunninkaan jälkeen Ninnyn jalkaa ei voinut liikuttaa ja päätimme lopulta soittaa suosiolla ambulanssin. Ambulanssimiehet tulivat ja saivat Ninnyn polven siihen kuntoon että sillä pystyi juuri ja juuri kävelemään. Lopulta kuitenkin kannoimme Ninnyn sylissä Hennyn autoon kotimatkalle ja aloimme miettimään kuvioita uusiksi. Seuraavana päivänä tosiaan sovitimmekin sitten koreografian neljälle tanssijalle. Inhottava käänne ja Ninny-parka kun missasi upean matkan!

 Laittautuessamme kuuntelimme samalla muita esiintyjiä ja kävimme katsomassa välillä takaosasta esiintymisiä. Lava oli massiivinen ja siinä oli juuri sopiva takatila huomaamattomaan vaatteidenvaihtoon kesken esityksen. Ennen omaa esitystämme juontaja kävi hieman kyselemässä taustoistamme lisäkysymyksiä ja ilmoitti lavalla kysyvänsä sitten lisää. Esiintymistä ennakoinut jännitys tuli oikeastaan vasta muutama minuutti ennen lavalle nousua ja lavalla haastattelun myötä katosi loppukin jännitys.

 Lavalla meillä oli mielettömät puitteet, huipputason äänentoisto ja valot, savukoneet ja kaikki. Eastway:n kalusto oli loistava tukemaan esitystämme ja auringosta huolimatta näytti erittäin vakuuttavalta. Kaiken kaikkiaan olimme koko tapahtuman järjestelyihin erittäin tyytyväisiä.

 
 Olimme myös tyytyväisiä että meitä katsomaan tuli aikaisempia esiintyjiä enemmän ihmisiä ja vaikka hankala kellonaika varmasti verotti yleisöä, meitä oli vastassa ihmisiä jotka olivat tulleet vain meitä katsomaan. Kiitos kaikille :)

 
 Esityksemme oli kasattu koostumaan neljästä erilaisesta osuudesta. Mukana oli teatraalisempi osuus joka "esitteli" meidät yleisölle yksilöinä ja show-henkisinä esiintyjinä. Sitten lavalle jäivät vain tytöt jotka esittivät oman tanssimedleynsä joka sisälsi kolme erilaista pätkää. Kolmannessa "Masquerade" osuudessa oli mukana tuttuja koreografioita aikaisemmilta kevään keikoilta ja K-poppia. Neljännessä osuudessa tempo kiihtyi ja olimme säästäneet vahvoja hetkiä loppuun. Ainoa miinus oli savukone joka peittosi meidät melkolailla kokonaan viimeisen kappaleemme kohdalla jonka oli tarkoitus olla vauhdikas loppu. Nyt esimerkiksi videolta (jätimme osuuden pois koosteesta jonka julkaisimme) ja kuvista tämä osuus jäi savun peittoon laajasti ja en tiedä kuinka hyvin yleisökään meitä sieltä näki. Kuitenkin ihan onnistunut veto kokonaisuutena pikkuvirheistä huolimatta. Olemme perfektionisteja mutta ihan tyytyväisiä olimme esitykseen kuitenkin. :)

 
 Esityksen jälkeen kylvimme hiessä ja vaihdoimmekin vaatteita ja virkistäydyimme ennen iltaa. Kävimme myös syömässä erinomaista ruokaa merikeskus Vellamon ohessa olevassa ravintolassa. Ruoka oli hyvää ja täyttävää vaikka asiakaspalvelu itsessään ei ehkä viittä tähteä olisi ansainnutkaan. It doesn't kill to flash a smile and be polite :) Mutta nautimme kuitenkin ruokamme ja täysin vatsoin lähdimme valmistautumaan illan paraatia varten.

 (kuva otettu ennen kuin ahdoimme vatsamme täyteen ja vierimme ravintolasta ulos)

Meitä varoiteltiin liikenteestä joka takkuilisi pahoin ennen paraatia ja siksi lähdimme suhteellisen ajoissa jo ajamaan paikalle. Emme kuitenkaan huomanneet mitään poikkeavaa liikenteessä ja parkkipaikkakin löytyi kivuttomasti. Ryhdyimme sitten kiristämään korsetit paraatikuosiin. Elenalle oli päällään kaunis syvänsininen pitsikirjailtu korsetti, Emilialla valkoinen naisellinen korsetti ja Hennyllä musta koristeltu korsetti jossa oli kylkien kohdalla nyöritysyksityiskohdat ja sivuilla tyllimäiset koristeet. Nämä asut olivat ihanan yhteistyökumppanimme HerSecret:n toimittamat. Suuri kiitos ensiluokkaisesta asiakaspalvelusta ja siitä että viime hetkellä saimme oikeat koot tapahtumaa varten! Korsetit istuivat hyvin ja olivat todella näyttäviä, kuvat eivät edes tee oikeutta upeille asuille joita monet ihan pysähtyivät katsomaan. Ehdottomasti suosittelemme hankkimaan vaikka samanlaiset asut nettikaupasta, huippunopealla ilmaisella toimituksella! Teemme vielä pian erikseen postauksen HerSecret:in kautta hankituista esiintymisasuistamme joita tullaan näkemään keikoilla sekä tulevissa promokuvissa!

 Olimme kerrankin ajoissa valmiina ja laitettuina odottelemassa paraatin alkamista ja kävimme hakemassa meille tehdyn kyltinkin. Saimme tapatumaa varten lainaan äänentoistovehkeen jossa oli ikäväksemme kosketushäiriö jonka takia vaati huolellisuutta saada ääni kuulumaan tasaisesti ja häiriöttä paraatin ajan. Siitä huolimatta pidimme huolen että meidät muistetaan. Tytöt tekivät sen omalla tavallaan jo paraatipaikalla kun he intoutuivat pelleilemään ja tanssimaan sen tunnin aikana kun odottelimme lähtöä.

 Hennyn korsettiin oli lisätty yläosaan höyhenyksityiskohtia jotka jatkuivat kasvoilla näyttävillä höyhenripsillä. Riikinkukkomainen kokonaisuus jätti jälkeensä tapahtumapaikalle myös irtohöyheniä pitkin kadun varsia!

Myös Elenan silmiä koristivat pitkät ja näyttävät irtoripset. Nämä ripset olivat yksi kolmesta irtoripsiparista H&M:n setistä. Toimivat hyvin kissamaisten meikkien kanssa.

 Mitähän tässäkin tapahtuu?

Paraati oli hieno kokemus! Järjestäydyimme paikallemme ja olimme jo paraatin alkupäässä. Fiilistelimme paraatin kulkiessa eteenpäin tanssien ja kävellen tyylikkäästi. Oli siistiä kuinka paljon ihmisiä paikalla olikaan seuraamassa vuotuista paraatia! Ihmisiä oli useita tuhansia, kadun varret olivat aivan tupaten täynnä ja ihmisiä oli parhaimmillaan kymmeniä seuraamassa yhdellä parvekkeella!

Järjestyksessämme takanamme oli ironisesti "Lasten meripäivät". Korsettimme sopivat tähän kun nenä päähän!

Pidimme hauskaa ja fiilistelimme pitkin suljettua paraatikatua.

Ihmisiä oli seuraamassa joka puolella!

Kotkan meripäivät oli mieletön tapahtuma ja oli mahtavaa päästä esiintymään päälavalle ja edustamaan ryhmäämme paraatiin! Toivottavasti tulemme pian takaisin kauniiseen Kotkaan esiintymään!


Olitko paikalla? Näitkö meidät?

2 kommenttia:

  1. En ollut :C Miks muuten ette näyttäneet koko esitystä? :D

    VastaaPoista
  2. Reilun esiintymisaikamme vuoksi typistimme videota hieman katselijaystävällisemmäksi! Lisäksi jätimme viimeisen kappaleen pois videolta sillä savukone pilasi näkyvyyden videon osalta. :( Kuitenkin Tampereen keikalla vedämme uudelleen kyseisen kappaleen ja esitysaikamme on lyhyempi joten siitä pitäisi sitten tulla kunnon video.

    VastaaPoista