tiistai 30. huhtikuuta 2013

30.4.2013 Hiustuotteita

 Tanssijan roolista kampaajan näkökulmaan kun paneudumme muutamiin hiustuotteisiin. Viimeksi suosittelin kuivashampoita ja hiuspuutereita joita osa käyttää mutta monet eivät ole vielä löytäneet. Nyt siirrytään kiiltosuihkeisiin joiden käytännöllisyyttä ei moni vielä tiedä. Kiillottomiin, vaalennettuihin hiuksiin, pörröisiin luonnonkiharoihin, hiuspidennyksiin tai vain tekemään suoristetuista hiuksista näyttävät. Varsinkin hiuspidennysten kanssa toimivat aivan loistavasti, selvittävät ja pitävät pörröisyyttä poissa. Lähes jokaisella brändillä on omansa, mutta omat lempituotteeni ovat nämä neljä. Schwarzkopf:n "Sparkler" on loistava ns. kuiva kiiltosuihke joka on lakkamainen (mutta vain kevyellä pidolla) ja perus kiiltosuihke. Samanlaisia kuivia suihkeita on esim. Tigillä vastaava. Tälläisiä en ensisijaisesti suosittelisi hiuspidennyksiin, sillä ns. kosteammat kiiltosuihkeet taltuttavat paremmin ja imeytyvät hiuksiin paremmin eivätkä vain tee pinnalle kiiltävää kuivaa kerrosta. 

Näistä "märkä" kiiltosuihkeista edullisin vaihtoehto, Cutrinin pieni "shine spray" on loistava ja toimiva, varmasti ollut suurimmassa käytössä ehkä juuri hyvän hinta/laatu-suhteensa takia. Näistä hieman kalliimmista suihkeista molemmat ovat kyllä ykkösvalintoja mikäli jopa reilun parinkymmenen euron hinta ei peläytä. Wella:n "Styling Shimmer Delight" on hyväntuoksuinen ja antaa hiuksille upean hohteen. Lisäksi sen kosteampi koostumus tuntuu pehmentävän kuivia hiuksia hyvin. Ylellinen SP:n "Sublime Reflection" on samantyylisessä putelissa mutta samantyylisen koostumuksen ja vaikutuksen kruunaa mikroskooppisen pienet kimalteet jotka tekevät hiuksista kauniin kiiltävät. Kaikki kolme näistä on ollut meillä kovassa käytössä ja taltuttavat pörröisetkin hiuspidennykset ja tuovat niihin eloa. Näiden lisäksi nykyään on myös öljyjä ja kiiltotippoja (molemmat suhteellisen hinnakkaita mutta pitkäkestoisia käytössä) jotka tuovat kiiltoa ja lopulta pelastavat pörröisemmätkin hiukset (ja pidennykset), mutta liikaa annostellessaan tekevät hieman raskaan ja rasvaisen tuntuman. Mutta harjoitus tekee niidenkin kanssa mestarin!

 Oikeastaan omaan päähäni tuleekin sitten näitä testailtua enemmän, itse kun pidän kuitenkin omani mahdollisimman mattaisena ja pörröisenä. Kiiltosuihkeista siis hopeashampoisiin. Olen tosiaan kokeillut useampia merkkejä sävyttävistä shampoista ja hoidoista ja päätin kaikista käytetyimmät tuoda esille. Jos siis puhutaan ainoastaan shampoista, ei värimaskeista tai muista sävytys-tuotteista. Four Reasons hopeashampoo on hyvä valinta niille, jotka pelkäävät hieman sävyttävää vaikutusta ja haluavat ehdottomasti välttää liian harmahtavia tai lähes vaaleita violetin sävyjä hiuksissa. Four Reasons:in shampoo on suhteellisen tehokas, mutta ei liian ärhäkkä joten se toimii hyvin jokaiseen pesuun. Itseäni ei tämä teen tuoksu shampoossa miellytä, mutta on ollut hyvässä käytössä useasti. Lisäksi merkki toi ensimmäisenä markkinoille loistavan "Silver Mist" hoitosuihkeen jossa siis väripigmenttejä jätettävässä hiussuihkeessa. Suihke on hieman kompleksimpi juttu, sillä sitä ei kannata suihkuttaa hiuksiin jos sattuu olemaan valkoista päällä - tämä jättää violetteja tahroja. Lisäksi suihkuttaessa hiuksiin, kannattaa harjata tai kammata kohdat läpi ettei suihkutuksesta jää epätasaisia laikkuja hiuksiin. Siitä huolimatta ihan loistotuote, näillä saa esimerkiksi hiuspidennykset hyvin nopeasti hopeanvaaleiksi, jopa harmaiksi ja samalla kevyesti hoitaa. Pääasiallisesti käyttäisin tätä vain sävyn tueksi, en tavallisena hoitosuihkeena sillä sen vaikutus ei tunnu yhtä tehokkaalta kuin monen muun suihkeen.

Cutrinin hopeashampoo tulee seuraavana. Perus silver-shampoo joka toimii hyvin ja kauemmin pidettäessä tehoaa hyvinkin tehokkaasti. Lisäksi oma lempparini on Cutrinin samaan sarjaan kuuluva tuubissa oleva hoitoaine joka on ihanan pehmeä ja hoitava ja tehokkaasti sävyttävä. Molemmat yhdessä siis toimivat loistavana yhdistelmänä. Silti sanoisin Schwarzkopf:n Color Freeze silver-shampoon olevan hiukan edellämainittua voimakkaampi. Pigmenttejä tuntuu olevan hieman enemmän (kädet voivat värjääntyä hyvin hieman violetinsävyisiksi pestessä) ja uudistettu miellyttävä, joskin jopa voimakas tuoksu (kaikki eivät pidä) toimii itselläni ainakin loistavasti. Lisäksi koko on hyvä ja shampoo tuntuu riittoisalta. Tämä on tällä hetkellä ollut käytössäni pitkään käytettyäni Four Reasonsin shampoota.


Omia kokemuksia?


1 kommentti:

  1. kiitos tästä jutusta, avasi hieman kiiltosuihkeiden tarkotiusta mulle :>

    VastaaPoista