tiistai 2. huhtikuuta 2013

2.4.2013 Pieni avautuminen

 Otsikosta ja kuvasta voisi kuvitella että tulossa on vihainenkin teksti, mutta lähinnä mielipidekirjoitus aiheista jotka ovat pyörineet viime aikoina mielessä. Tuohon edelliseen pidempään kirjoitukseen ulkonäköasioista (joka keräsi paljon hyvää palautetta, kiitos!) palatakseni, voisin sanoa jotain kommenttia eräistä korviini ja silmiini osuneista blogeista. Mielestäni on suorastaan naurettavaa ensin tehdä elämästään avoin blogi, jossa käy läpi aamiaisesta uniin asti kaiken ottaen samalla viikottain satoja kuvia itsestään eri asuissa ja tilanteissa ja sitten kun tulee palautetta ulkonäöstä yms asioista (joita ainakin pitäisi elämän aikana tulla useimmalle meistä), sitten vedetään kurpitsa nenään ja tehdään siitä iso blogiteksti. Jossa puolustellaan niitä ulkonäön asioita joista anonyymit kirjoittajat ovat auliisti jaelleet mielipiteitä. 

Tämähän on sitä, että ensin tehdään elämästä julkista ja hyväksytään se fakta että sitä ollaan avoimesti kaikkien edessä arvosteltavana ja ihailtavana. Niin se homma pitäisi toimia. Pitäisi olla tarpeeksi vahva itsetunto siihen, että osaa ottaa mielipiteitä vastaan jos on itsensä julkiseen "ammattiin" laittanut. Se on ehkä juuri se ero esimerkiksi suoranaisten julkkisten ja tavis-bloggareiden välillä, että suurin osa julkkiksista tietää mihin ovat astuneet ja osaavat laittaa toisesta korvasta sisään, toisesta ulos. Loppujen lopuksihan monelle tulee sitä palautetta enemmän hyvää kuin huonoa ja se ei-rakentava palaute pitää vain suodattaa ulos. En osaa edes laskea sitä negatiivisten kommenttien määrää mitä minäkin oon elämäni aikana kuullut itsestäni sanottavan ja varsinkin ulkonäöstäni tai tyylistäni. Se kuuluu elämään ja pitää vaan jossakin vaiheessa oppia siedättymään sille "ulosteen" määrälle mitä elämässä tulee. Olen ottanut tietoisen riskin lähtiessäni viemään tanssiryhmääni eteenpäin ns. julkisempiin tilaisuuksiin ja tekemään lehtihaastatteluja yms. Pääosin voin silti sanoa että palaute on toistaiseksi ollut enemmän rakentavaa palautetta ja positiivista palautetta kuin suorastaan roskapostin tasoista haukkumista. Ja enhän minä oleta kaikkien pitävän ryhmästämme tai edes väitä olevani/olevamme suomen parhaita tanssijoita. Teemme parhaamme ja meissä on jotain uniikkia ja varmasti myös potentiaalia, emmehän muuten olisi saaneet niin paljon hienoja tilaisuuksia. En silti kulje nokka pystyssä vaan viimeksi tänään huomasin lähinnä vähätteleväni koreografioitani ja tanssisuorituksiani. Jokaisessa meistä asuu perfektionisti ja realisti.

Toinen asia jonka tahdon mainita. Olen viime aikoina nähnyt monia esiintyviä tähtiä jotka ovat sanoneet etteivät arvostaneet tarpeeksi fanejaan ja sitä uraa ja suosiota jossa elivät. Lisäksi on tähtiä kuten Victoria Beckham, joka on ilmaissut menettäneensä kiinnostuksensa esiintyä eikä halua jatkaa sillä tiellä. Miten voi olla arvostamatta sitä tilaisuutta jonka saavat vain harvat meistä? Ja miten on mahdollista että on ihmisiä jotka voisivat esiintyä loppuunmyydyille areenoille mutta jättävät vain tilaisuuden käyttämättä? Itse arvostan kyllä eniten niitä ihania kokemuksia joita olen saanut esiintyessäni eri puolella tämän ryhmän kanssa ja ennen tätä. Ja jokainen joka oikeasti tykkää meidän ryhmän meiningistä ja tulee esiintymisen jälkeen kiittelemään ja kehumaan, on kullan arvoisia! Mielestäni esiintyminen ja se henkinen palkka jonka siitä saa on aivan parasta. Voin sanoa että olen ollut innoissani niistä pienimmistäkin esiintymisistä joissa olen ollut. Sitten on ihmisiä kuten Johanna Tukiainen joka tekee keikkaa ympäri suomen, sekoilee ja ihmiset vieläkin maksavat näistä keikoista? Mielestäni tässä ei ole enää edes "hyvän vitsin" aineksia. En vain jaksa ymmärtää.

 Mutta tosiaan, palatakseni alkuun ja tuohon valittuun kuvaan viime kesältä, olen innoissani odottamassa kesän tapahtumia ja kaikkea mitä se tuo tullessaan. Ja kuinka jo auringossa tuntuu lämpimältä, eli kesä on tulossa! Pian pidämme palaveria tyttöjen kanssa tulevista kesän esiintymisistä ja syksyn tulevista projekteista. Treenien ja kiireen keskellä mikään ei ole niin hauskaa kun luova suunnitteleminen ja tuleviin juttuihin valmistautuminen!


Ajatuksia?

3 kommenttia:

  1. jälleen järkevää tekstiä !! samaa mieltä oon

    VastaaPoista
  2. Ihailtavaa on miten ihmiset saa oikeen lisää voimaa jatkaa eteenpäin ihmisten arvostelusta ja paskasta, aihetta näyttää arvostelijoille:) -elsa

    VastaaPoista
  3. Samaa mieltä. Ärsyttävintä on, kun ihmiset valittavat siitä, että toiset ihmiset valittavat. Tosin sinäkin taisit tehdä niin tässä blogitekstissä ja minä taisin tehdä niin tässä kommentissa. Hups. ^^

    VastaaPoista