sunnuntai 18. marraskuuta 2012

18.11 Hiuspuuterit & Kuivashampoot!

 Tässäpä hieman hiusaiheista postausta (olemmehan 80% kampaajapohjainen tanssiryhmä), sillä ne tulevat usein tarpeeseen. Tällä kertaa loppuvuoden hiustenlatistaja säiden kunniaksi aiheesta hiuspuuterit ja kuivashampoot. Kuivashampoo on nimenä hieman harhaanjohtava, suihkutettava hiuspuuteri voisi olla parempi nimitys. Useaa vaihtoehtoa kokeilleena voisin kertoa vähän lempparituotteistani.

 Schwarzkopf "Dust it" hiuspuuteri
 Ehdottomasti hiuspuuterien aatelia! Muutamia muita kokeilleena (esim.Cutrin) voin edelleen sanoa että olen ollut tyytyväinen Dust it:in. Se antaa hiuksiin kunnolla rakennetta ja tuote pysyy hiuksissa hyvin vaikka seuraavaan aamuun. Schwarzkopf lanseerasi jokin vuosi sitten myös ns. kiiltopuuterin joka ei sen kummemmin innostanut, sillä koostumus oli hieman pehmeämpi ja itse pidän juuri mattaisesta puuterista. Tarvittaessa kiillon pintaan saa muillakin tuotteilla. 

Schwarzkopf "Refresh Dust" 
Saman Schwarzkopf:n OSIS-sarjan suihkutettava versio on myös laatukamaa, varmasti paras "kuivashampoo". Matkakoko on kätevä, mutta isompikin koko voisi olla parempi. Lisäksi mielestäni puteli kuluu todella nopeasti, tuntuu kuin jo ensimmäisen suihkaisun jälkeen olisi enää puolet jäljellä (äänikin on sen mukainen) ja hinta nousee helposti kympin luokkaan joka on minusta tämän kokoisesta pullosta liikaa.

Four Reasons "Hair Powder"
Näppärä suihkutettava puuteri löytyy myös KC:n "Four Reasons" sarjasta joka on perushyvä ja edullinen kampaamosarja. Mielestäni tuote on toiminut hyvin ja on ollut suhteellisen riittoisa. Mukavaa on että tätä löytyy sekä pienempänä että isompana kokona, sillä suurkuluttajana pieni pullo voi huveta todella nopeasti. Edullinen hinta ja hyvä lopputulos on saanut minut useiten nappaamaan juuri tämän merkin.

Biozell "Kuivashampoo"
Viimeisin testaamani kuivashampoo on ollut edullinen Biozell merkin kuivashampoo. Edellisen tuotteen tapaan toimii suhteellisen hyvin, on kuitenkin ehkä aavistuksen keveämpi kuin Four Reasons joten pito ei ehkä ole se kaikista paras mahdollinen verrattuna kahteen edelliseen. Lisäksi tässäkin on tämä suihkutettavien versioiden ongelma, että saattaa suihkuttaessaan jättää ns. vaaleamman puuterimaisen jäljen tummaan tukkaan (lähtee toki harjaamalla). Kaikesta huolimatta ihan ok tuote ja varmasti näistä kaikista lähimpänä kuluttajia sillä lähes joka marketista saa Biozell-merkin edullisia hiustuotteita. Myönnän että ehkä juuri se toi hieman ennakkoluuloja tuotetta kohtaan eikä halpa hinta aluksi vakuuttanut tuotteen hyvästä toimivuudesta mutta toistaiseksi ollut ihan hyvä.

Miksi hiuspuuteri?
Tanssiryhmämme näkökulmasta voisi sanoa että hiuspuuterit ovat varmasti jo sellaisia perushiustuotteita meille. Ainakin minulla ja Hennyllä on jokin merkki aina lähes päivittäisessä käytössä ja se on helppo tapa freeshata hieman kulahtanut tai likaisen näköinen tukka ja ainakin omassa käytössäni se on eräänlainen hyvä "pohja" lakan alle joka pitää pahimman kosteuden ja rasvaisuuden poissa jotta mattainen suoristettu pystytukka kestäisi mahdollisimman kauan. Hiuspuuterit ovat helppoja sirotella hiuspohjaan ja saada kuohkeutta kampauksiin ja keikoilla/kuvauksissa suihkutettavat versiot ovat helppoja tapoja saada "iso tukka" joka pysyy esiintymisen ajan kuohkeana. Esimerkiksi alla olevasta kuvasta näkyy hyvin hiuspuuterin tuota efekti. Elenalla on hyvin suomalainen suora ja lasimainen hiuslaatu joka laskeutuu päätä myöten helposti ellei puuteria käytä. "Jälkeen" kuvassa näkyy suoristettu mutta silti kuohkean näyttävä tukka joka Elenalla oli Järvenpään kisojen palkintojenjaossa. Kosteasta ilmasta huolimatta tukka pysyi siistinä iltaan saakka.

 

Ajatuksia hiuspuutereista?

0 kommenttia: