sunnuntai 11. marraskuuta 2012

11.11 Hieman vastauksia!

Nyt Afrodisiac-tanssiryhmällä ollessa hieman hiljaisempaa, päätin kirjoittaa semmosia faktoja meistä joita ei ehkä ole selvinnyt esim. lehtijutuistamme ja vastata joihinkin useimmin esille tulleisiin kysymyksiin. Tällä hetkellä ryhmä ottaa hieman rennommin ja nyt treeneissä syntyvät ne koreografiat joita käytämme esityksissämme ensi vuoden puolella. Aloitetaampa:

 Mikä on Afrodisiac-ryhmän suhde K-Poppiin?
Ninny: Me ollaan.. tai ainakin jotkut meistä on K-pop faneja. Ne ketkä eivät ole "faneja", kuuntelevat niitä K-pop biisejä mistä tykkäävät.


Ari: Meistä on paljon tämän syksyn aikana ollut juttua liittyen K-Poppiin, se on loppuvuoden teemana vahvasti pysynyt loppuun asti. Emme ole varsinainen K-pop ryhmä, vaan teemme omia koreografioita ja käytämme kappaleita jotka kuulostavalta hyvältä. Kun ilmoittauduimme alkusyksystä KDC K-pop kilpailuihin, hyllytimme hetkeksi omat koreografiamme ja lakkasimme treenaamasta niitä ja lähdimme treenaamaan pikkuhiljaa ensimmäistä coveriamme. K-pop on meille inspiraatio ja jotain jota haluamme promotoida, mutta haluamme tehdä paljon muutakin emmekä halua leimautua varsinaiseksi K-pop ryhmäksi.

Mitä sellaista tapahtuu kulissien takana mitä muut eivät näe?
Ari: Emme vain nouse lavalle vaan esityksiimme liittyy paljon valmisteluja ja lavan takana on välillä jopa kaaoottinen ilmapiiri. Tyttöjen tyyli on yleensä mietitty ja hiottu loppuun asti ja meikki sekä hiukset vaativat aikaa jos valmistaudumme jonnekin. On ollut tulevia esiintymisiä jotka ovat peruuntuneet ja neuvotteluja niistä ja esiintymisien lisäksi meillä on ollut yllättävän paljon tapaamisia ja haastatteluita tähän asti. Esiintymisvaatteita on jäänyt jonnekin josta niitä on pitänyt hakea ennen esitystä, tapahtuman kuvaaja on saattanut hukata esiintymisnauhamme ja olemme saattaneet mennä lavalle vain 10 minuuttia sen jälkeen kun olemme muuttaneet jonkin harjoitellun kohdan. Ensimmäisissä kisoissa meiltä jäi viides tanssija pois ja parissa päivässä jouduimme valmistamaan koreografian neljälle henkilölle. Tanssiryhmähän alkoi koe-esiintymisistä ja sen jälkeen kun meillä oli koossa ensimmäinen viiden tanssijan ryhmä, meiltä on lähtenyt yhteensä 3 tyttöä pois. Kaiken aikaa on jotakin menossa tanssiryhmän osalta joka ei ole näkyvää.
Miten Afrodisiac treenaa?
Ninny: Teemme koreografioita, autamme toisiamme ja opetamme jos joku ei osaa. Ja kinastelemme! 

Ari: Loppuvaiheessa treenaamme parhaimmillaan viisi kertaa viikossa, meillä on ollut viikonlopun bootcamp-meikinkiä ja treenejä eri paikoissa. Jos aloitamme treenaamaan uutta koreografiaa, alussa menee aikaa liikkeiden hiomiseen ja ideoimiseen. Koreografiat kun eivät synny hetkessä. Teemme parannuksia ja muutoksia koreografioihin matkan varrella joten kokonaisuus muuttaa muotoaan monia kertoja ennen valmista lopputulosta. Cover-tanssin opettelu ja hiominen osoittautui yllättävän haastavaksi, sillä aina teki mieli muunnella liikkeitä tai meillä tuli omia "tulkintojamme" liikkeistä. Se oli vaikeampaa kuin luulimme, ehkä myös siksi että olemme perfektionisteja ja monesti muutaman liikkeen hiomiseen kului järjettömästi aikaa. Nyt aloittaessamme treenaamaan ensi kevättä varten, treenaamme lihaskuntoa paremmaksi ja venytämme itsemme kuntoon. Treenaamme myös esiintymistä sillä se on yksi tärkeimmistä asioista ja se vaatii aina hiomista jotta saamme mahdollisimman näyttävän esityksen aikaiseksi. 

Mitkä ovat kuluneen vuoden kohokohdat?
Ninny: Sakustars kilpailut, kuinka hauskaa siellä oli ja kuinka suurenmoista oli kun saatiin hopeaa ja päästiin siitä nii pitkälle. Kisoissa tai avajaisissa ei jännittänyt, avajaisesityksessä en vaan tiennyt missä olin lavalla kun oli niin paljon savua savukoneesta! Koskaan ei takahuoneessa jännittänyt mutta KDC:ssä lavalla jalat "liimautuivat lattiaan" jännityksestä.

Ari: Kohokohtia on paljon! Ensimmäiset kisat, se kun tytöt siellä istuivat takahuoneen kulmasohvalla katsomassa näytöltä muiden esiintymisiä.. tunnelma oli kuin Euroviisuista! Ja se tilanne kun selvis että oltiin tultu hopealle, sitten samaan aikaan lyötiin kamera meidän naaman eteen ja meitä haastateltiin videolle, jonka jälkeen samantien ilmoitettiin että me olimme se ryhmä joka valittiin esiintymään myös illan avajaisiin. Senaatintorilla oli ihan erilainen fiilis, mutta todella rento ja hieno fiilis esiintyä! Ja se hetki kun meidän musiikki meni katki kesken esityksen...Varmasti hienointa oli esiintyä KDC:ssa Glorian lavalla! Se tunnelma, ne valot ja se kirkuva yleisö! Muistan kuinka epätodelliselta tuntui kun kävelin ensimmäisenä pimeälle lavalle ja yleisö alkoi huutamaan!

Mitä kaikkea on vielä tulossa?

Ninny: Lisää tanssikeikkoja ja että Ari tanssi korkkareilla!
 Ari: Haha! Se tästä vielä puuttuu! Tulossa on uutta materiaalia ja uusia esiintymisiä ja kaikkea muuta pientä kivaa joita meillä aina valmistellaan!

1 kommentti: