torstai 19. syyskuuta 2013

19.9.2013 Vinkkejä ruokavalioon!

Kaksi asiaa joita meiltä on kyselty jo pidemmän aikaa on a) treenivinkit ja b) vinkit ruokavalioon sillä tanssijalle molemmat ovat tuttuja ja monet painiskelevat etsiessään oikeanlaisia vinkkejä. Suurin osa ryhmästämme ei noudata mitään suoranaista ruokavaliota vaikka moni suhteellisen terveellisesti syökin. Helposti ruokavaliosta tulee siihen alttiille ihmiselle pakkomielle ja voimmekin todeta tyytyväisenä että vaikka olemmekin ryhmä jossa on hyväkroppaisia tanssijoita, emme ota liian vakavasti asiaa ja syömme terveellisesti mutta hyvin. Unohtamatta herkuttelua ;) Kukaan ei halua nähdä nälkiintyneitä tanssijoita lavalla! Emme myöskään kannusta tiukkaan ruokavalioon normaalipainoisia tai hoikkia seuraajiamme, sillä liiallisuuteen menevä laihuus ei ole kaunista tai tervettä.

 Pienen dieettivinkin meistä kertoo Julia, joka oli ryhmässämme alusta saakka. Hän joutui jättämään ryhmän hetkeksi viime vuoden keväällä. Samalla kun me muut tanssimme ja treenasimme, Julian prioriteetit muuttuivat kun hän odotti esikoistaan. Tosiaan vielä raskauden viime metreillä Lokakuun puolivälissä Julia tuli katsomaan meitä KDC-tapahtumaan. Nyt alle vuoden ikäinen lapsi pitää hänet kiireisenä, mutta viikosta löytyy jokunen tunti treeniaikaa tanssiryhmämme kanssa. Tänä vuonna Lokakuun puolivälissä Julia tanssii kanssamme lavalla jälleen. 

 Julia on aina ollut hyväkroppainen ja taidokas tanssija joka on elänyt terveellisesti. Hän päätti ettei tule olemaan niitä äitejä "jotka sanovat että on raskauskiloja jäljellä vielä ja synnytyksestä 10 vuotta". Dieetin avulla Julia laihdutti 30 kiloa 4 kuukauden aikana. Tuon jäätävän määrän ainoastaan ruokavalion avulla, sillä liikunnalle ei tuossa vaiheessa olisi ollut aikaa tai mahdollisuuksia. Mutta kuten monet tietävät, ruokavalio on painonhallinnassa merkityksellisempää kuin liikunta. Tässä Julia paljastaakin dieettinsä salaisuudet. Hän ei suinkaan riutunut nälässä vaan söi usein mutta tarkasti.

Julian raskausaikainen kuva ja jokin aika sitten otettua tuoreempaa kuvaa.


 Julian Vinkit:

  Aamupala: 
Kaurahiutaleita 45g, rasvatonta raejuustoa 100g, 
sokeroimatonta mehukeittoa 150g omega 3 2 kpl 

Lounas: 
Kanaa, kalaa tai naudanlihaa 100g, vihanneksia vapaasti 200g asti, 
kanamunanvalkuainen 50g tai rasvatonta raejuustoa 25g oliiviöljyä 5g 

Välipala: 
1kpl fast pro fx lo-carb bar tai fast dietmix tai 250g maitorahkaa+ 100g pakastemarjoja 

Päivällinen: 
Riisiä tai pastaa 40g tai perunaa 170g, kanaa, kalaa tai naudanlihaa 100g, 
vihanneksia vapaasti 200 g asti, oliiviöljyä 5g 

Iltapala: 
Maitorahkaa 250g tai raejuustoa 150g, rasvatonta mehukeittoa 100 g , omega 3 2 kpl.

 - Punnitse kaikki aina raakana.
- Vettä juodaan tasaisesti päivän aikana n. 3 litraa. 
- Aamulla tyhjään vatsaan iso lasillinen vettä ennen ruokaa.
- Aterioiden välissä minimissään 2 tuntia ja maksimissaan 4 tuntia.
- Kastikkeita tai marinadeja ei käytetä.
- Naudanliha voi olla NAUDANPAISTIjauhenlihaa.
- Kahvia voi juoda rasvattoman maidon kanssa.
- Kannattaa käyttää mausteita jotta aineenvaihdunta pysyy hyvänä. 
- Liikunta on plussaa.
 - Miehille käy sama dietti mutta määrät vain kasvavat.

  
Terveellisen elämän tueksi kannattaa etsiä jokin miellyttävä liikuntamuoto. Meille se on tanssi. Monelle esimerkiksi Zumba on hauska tapa kuntoilla mutta samalla huoleton tapa tanssia, sillä siinä tärkeintä ei ole varsinaiset tanssitaitosi eikä tunneilla keskitytä niihin vaan tanssitaan ja pidetään hauskaa. Ryhmämme tanssijoille välillä kovatkin treenikaudet tuovat enemmänkin kuin tarpeeksi liikuntaa ja lihaskuntoilua. Myös ryhmästämme Henny on omatahtoisesti treenannut ja pudottanut ryhmässä oloaikanaan lähes parikymmentä kiloa. Painonpudotus voi olla parhaimmillaan itsetuntoa kohottavaa ja ennen kaikkea terveydelle positiivinen asia. Mutta vain jos siinä pysytään terveellisyyden rajoissa niin, että keho saa tarpeeksi vitamiineja ja energiaa ja vain jos sellaiselle on oikeasti tarvetta.


Onko sinulla omakohtaisia kokemuksia ruokavalioiden noudattamisesta?
 Mikä on sinun tapasi pitää kuntoa yllä?



1 kommentti:

  1. KIITOSS!! nää vinkit pelasti mun viikon ja nui kuvatki tulee nii olee mun inspiksenä,, kiitti julia ^ ^

    VastaaPoista