sunnuntai 12. toukokuuta 2013

12.5.2013 Keikkalaukun sisältöä

 Missä tahansa esiinnymme, mukanamme on yleensä vähintään yksi keikkalaukullinen kamaa. Hiuksia varten välineitä sekä kosmetiikkaa. Joskus meillä on takahuone jossa laittaudumme, joskus valmistaudumme yhdessä ennen tapahtumapaikalle saapumistamme. Laukun sisältö muuttuu sen mukaan missä määrin olemme valmiit ennen paikalle tulemistamme ja kuinka iso keikka on kyseessä.

 
 Henkilökohtaisesti en lähtisi minnekään ilman Schwarzkopf-suoristusrautaani, joka on palvellut minua uskollisesti jo kolmisen vuotta. Sillä saa suoraa ja kiharaa helposti tilanteen mukaan ja kaiken kaikkiaan aivan huippurauta. Keikalle voi lähteä jo pelkästään sen ja hiuslakan ja pinnien kera, mutta yleensä saattaa mukana olla myös kreppirautaa ja kiharrinta ja liuta hiustuotteita aina kuivashampoosta hoitosuihkeeseen. Bonacure "Moisture Kick" on aivan must hoitosuihke kaikille jotka käsittelevät pidennyksiä tai pitkiä hiuksia. Se selvittää hetkessä ja on oikea luottotuotteeni. Keikkamatkoilla kun hiuspidennykset ovat usein clip-on pidennyksiä ja matkustavat pussissa, joten niiden selvittäminen pitää olla mutkatonta.

 Irtoripset ovat tottakai jokaisen esiintyvän naisen must-have. Tytöillä näitä kuluu, joten niitä tulee olla vähintään muutamaa erilaista ja yleensä matkassa on mukana myös ripsitupsuja nauharipsien lisäksi. Myös ripsiliimoja on hyvä olla useampi, sillä ne usein kuivuvat todella nopeasti. Duo-liima on ripsiliimojen kuningatar, mutta sitä on tullut käytettyä monia muitakin. Tulevia keikkoja varten hankin kuvassa näkyvän liiman. Pitäisi toimia, sillä olen kyseisen merkin ripsien ja liimojen kanssa työskennellyt aikaisemminkin. Joillakin keikoilla olemme käyttäneet myös erikoisempia tekoripsiä, tulevilla keikoilla tullaan myös näkemään välillä myös jotakin eksoottisempaa.

Meikkejä on kertynyt onneksi tämmöinen normi setti joka toimii meillä hyvin. Tytöillä on tottakai omasta takaa myös vaikka mitä, mutta näilläkin pärjää hyvin. Rajauksiin suosin kakkumaisia eyelineria jotka saa vaivattomasti levitettyä hyvällä siveltimellä. Hyvät siveltimeni ovat Duroy-merkkisiä ja onneksi aikoinaan maksoin näistä kunnon hinnan, sillä ne ovat kestäneet hyvin käytössä ja en osaisi työskennellä ilman näitä. Nykyään Duroy:n meikkisiveltimiä saa jo hyvin varustetuista tavarataloista, esim. Citymarketista. Jos paljon meikkaa vapaa-ajalla tai työkseen, suosittelen hankkimaan. Meikit sen sijaan ovat mistä sattuu. Olen tottunut työskentelemään Ben-Nye:n meikeillä mutta laatu maksaa. Siispä osa meikeistä ovat muualta. Myös esim. Stargazer tekee hyviä luomivärejä.

 Muita tärkeitä laukun tarvikkeita ovat mm. tämä Rimmel:n Sun Shimmer vaahtomainen itseruskettava. Kyse on vedellä poispeseytyvästä tuotteesta joka levittyy hyvin ja muutamalla kerroksella saa jo itsensä hyvin tummaksi. Toimii loistavasti keikoilla. Kuvassa näkyy myös yksi erittäin tärkeä osa "kalustoamme", nimittäin hakaneulat, joita ei koskaan ole liikaa (eikä pinnejä). Osa asuistamme tai asusteistamme on usein melkolailla kikkailtu päällemme niin, että ne saattavat olla kiinni muutamalla hakaneulalla. Tai joskus asuja joudutaan korjaamaan niillä. Teippi on myös must. Sillä on jopa välillä kirjaimellisesti "teipattu" balleriinat jalkaan tai rintavarustus niin, ettei kukaan tee Janet Jacksoneitä ;) Samalla tavallahan catwalkeilla ja punaisella matolla tehdään.

Lisäksi mukanamme on tottakai kaikkea muutakin kammasta huulikiiltoon ja liimattavista "kristalleista" koruihin. Korut tosin ovat aina hyvin keikkakohtaisia, sillä esim. kaulakorujen kanssa on hankala tanssia ja käsissä tulee olla varmat korut jotteivät ne lennä yleisön sekaan. Siksipä hileillä ja irto-"kristalleilla" saa paljon hienoa aikaan ja ne voi liimata ihoon. Jokaista esiintymistä varten mietitään oma teemansa ja isompia ja näyttävämpiä teemoja varten tarvitaan tottakai tuntikausien laittautumiset ja hienot meikit ja asusteet. Tulevia keikkoja varten kaikki on nyt valmiina jotta voimme olla häikäiseviä mm. kaisaniemen "Maailma Kylässä"-festivaaleilla.

Ps. Siitä on nyt reilu vuosi kun esiinnyimme Helsingin senaatintorilla fashion-tapahtumassa ja konseptimme lähti pikkuhiljaa kehittymään vahvemmaksi ja täytyy myöntää että olimme varsin sähäkän näköinen ryhmä jo tuolloin. Paljon on tapahtunut näiden kuvien jälkeen.





0 kommenttia: